Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

117 ΛΟΓΟΙ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΟΛΥΜΕΝΕΑ,

1. Επειδή είναι ίσως ο μοναδικός σύλλογος που ιδρύθηκε επειδή ξαφνικά ένα γήπεδο έμεινε χωρίς ομάδα (Η Έβερτον αποχώρησε από το Άνφιλντ).

2. Επειδή ο Bob Paisley δήλωσε κάποτε «Ήμουν εδώ και στις δύσκολες εποχές. Μια χρονιά ήρθαμε δεύτεροι». 3. Επειδή το Άνφιλντ είναι μία από τελευταίες ποδοσφαιρικές κατηφόρες της Ευρώπης.

4. Επειδή ευτυχώς o Kevin Keegan ό, τι είχε να προσφέρει στο σύλλογο το πρόσφερε ως παίκτης. 5. Επειδή οι μεγάλες ομάδες έχουν και μεγάλες τραγωδίες # 1: Το Χέιζελ.

6. Επειδή οι μεγάλες ομάδες έχουν και μεγάλες τραγωδίες # 2: Το Χίλσμπορο. 7. Επειδή νέοι τιμούν την παράδοση: «Όποιος δεν μαθαίνει από τον Ian Rush, θέλει σκότωμα». Ο Robbie Fowler για το μεγάλο σκόρερ του Μερσεϊσάιντ.

8. Επειδή η παράδοση τιμά του νέους «Πρέπει να τον συμπεριλάβουμε ανάμεσα στις καλύτερες μεταγραφές που έκανε ποτέ ο σύλλογος». Ο Ian Rush για τον Sami Hyypiδ.

9. Επειδή όταν το 1958 ο Bill Shankly έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της ομάδας είπε «ότι αυτοί οι φίλαθλοι αξίζουν επιτυχίες και θα κάνω ό, τι περνάει από το χέρι μου για να τις έχουν».

10. Επειδή μέσα σε 15 χρόνια ο Shankly κατάφερε να γράψει ένα από τα πιο όμορφα ποδοσφαιρικά παραμύθια. 11. Επειδή είναι η μόνη Πρωταθλήτρια Ευρώπης που παραλίγο να μην υπερασπιζόταν τον τίτλο του 2005 λόγω των ηλίθιων κανονισμών της ΟΥΕΦΑ.

12. Επειδή είναι η μόνη κάτοχος του Champions League που για να υπερασπιστεί τα πρωτεία της αγωνίστηκε από τον β? προκριματικό γύρο του Champions League λόγω των μεσοβέζικων και ως εκ τούτου ακόμα πιο ηλίθιων λύσεων της ΟΥΕΦΑ.

13. Επειδή ο Steven Gerrald είναι η επιτομή της «αρχηγάρας». 14. Επειδή τα στατιστικά του Paisley ως προπονητή είναι τόσο απίθανα καλά που είναι σχεδόν υπερρεαλιστικά.

15. Επειδή στα πρώτα χρόνια τους συλλόγου οι παίκτες μετακινούνταν για τις εκτός έδρας αναμετρήσεις με άμαξες, προκειμένου να περιοριστεί το κόστος των μετακινήσεων.

16. Επειδή ο Shankly είπε χωρίς φόβο και πάθος την αλήθεια για το επίπεδο της Έβερτον #1: «Αν έπαιζαν ποτέ στην αυλή του σπιτιού μου, απλώς θα έκλεινα τις κουρτίνες για να μην τους βλέπω».

17. Επειδή ο Shankly είπε χωρίς φόβο και πάθος την αλήθεια για το επίπεδο της Έβερτον #2: «Στο Μέρσεϊσάιντ υπάρχουν δύο ομάδες. Η Λίβερπουλ και οι ρεζέρβες της Λίβερπουλ».

18. Επειδή μας χάρισε το υπέροχο κούρεμα του El Hadji Diouf. 19. Επειδή ο Daglish στην πρώτη του σεζόν (1985-1986) ως παίκτης προπονητής συνδύασε το όνομά του με τον πρώτο νταμπλ του συλλόγου.

20. Επειδή είχαμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε τη χαίτη του Zenden να ανεμίζει. 21. Επειδή συντηρούσε τις κλασικές βρετανικές ποδοσφαιρικές αγκυλώσεις: έπρεπε να περάσουν 106 χρόνια μέχρι να καθίσει στον πάγκο της ο πρώτος μη Βρετανός προπονητής, ο Gerard Houllier.

22. Επειδή το Μάιο 2007 τα παιδία από το «Κοπ» κατόρθωσαν να μυρίζει μπύρα μέχρι και το μετρό της Αθήνας. 23. Επειδή κοντράρει στα ίσα σε φήμη το άλλο πασίγνωστο «προϊόν» του Λίβερπουλ, τους Beattles.

24. Επειδή δάνεισε στον Ολυμπιακό το Λέτο και το προπονητήριο του Ρέντη γίνεται που και που Ροντέο. 25. Επειδή ο Emlyn Hughes κατάφερε να γίνει αυτό που είχε από την αρχή προβλέψει ο Shankly: αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας.

26. Επειδή μετά τον αποκλεισμό από τις ευρωπαικές διοργανώσεις, λόγω των γεγονότων του Χέιζελ, ο Roy Evans έθεσε το ζήτημα στις σωστές βάσεις: Η Λίβερπουλ χωρίς τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι σαν δείπνο χωρίς κρασί».

27. Επειδή παραλίγο να αποδειχθεί ότι ο Ζεράρ Houllier είναι προπονητής. 28. Επειδή η ομάδα μπορεί στα μέσα της δεκαετίας το ?90 να έχανε κούπες και να είχε το μυαλό πάνω από το κεφάλι, διέθετε όμως απαράμιλλο στιλ. Ποιος θα ξεχάσει τους Spice Boys (Collymore, Fowler, McManaman, Redknapp, James, McAteer);

29. Επειδή ο Daglish αρνήθηκε να αναλάβει τη Σέφιλντ Γουένζντεϊ, όταν αποχώρησε από τη Λίβερπουλ, διότι τον είχαν στοιχειώσει οι μνήμες του Χίλσμπορο.

30. Επειδή ο Ian Rush, αν και ήταν από τα γεννοφάσκια του Έβερτον, "μάτωσε" τα δίχτυα των «εφοπλιστών» 31. Επειδή ο Tom Watson ήρθε ως προπονητής το 1896 και πέντε χρόνια μετά χάρισε τον πρώτο πρωτάθλημα στους «Ρεντς»

32. Επειδή η φράση «Toshack στον Keegan και 1-0» ήταν η πιο κλισέ φράση των βρετανικών ποδοσφαιρικών 70s. 33. Επειδή η παρουσία του Jimmy Traore αποτέλεσε το χαρακτηριστικότερο δείγμα ποδοσφαιρικής δημοκρατίας.

34. Επειδή οι 10.000 που προτίμησαν να πάνε στο Γκούντισον Πάρκ αντί να δουν το πρώτο παιχνίδι της Λίβερπουλ στο Άνφιλντ δεν διαπίστωσαν ποτέ πόσο μεγάλο ήταν το λάθος που διέπραξαν.

35. Επειδή αν υπήρχε ποδοσφαιρικός παράδεισος εκεί θα πήγαιναν οι λίγες εκατοντάδες φίλαθλοι που βρέθηκαν στο Άνφιλντ για να δουν τον πρώτο αγώνα της ομάδας.

36. Επειδή οι μεγάλες ομάδες έχουν μεγάλους τερματοφύλακες. Ρωτήστε τον Ray Clemence. 37. Επειδή οι μεγάλες ομάδες έχουν γραφικούς τερματοφύλακες. Ρωτήστε τον Bruce Grobelaar.

38. Επειδή οι μεγάλες ομάδες έχουν αστείους τερματοφύλακες. Ρωτήστε τον David James. 39. Επειδή μόλις ιδρύθηκε ο σύλλογος θεωρήθηκε σώφρον πρώτος προπονητής της ομάδας να γίνει ο κολλητός του ιδρυτή, John McKena, ο οποίος ήταν πρώην παίκτης ράγκμπι.

40. Επειδή θεωρήθηκε σώφρον την ίδια περίοδο ο κανονικός προπονητής, William Barclay, να αναλάβει διοικητικά καθήκοντα. 41. Επειδή ο παραπάνω παραλογισμός απέδωσε εν τέλει καρπούς.

42. Επειδή κανείς δεν άκουσε τoν Shankly όταν έχρισε ως ιδανικότερο αντικαταστάτη του τον Jack Charlton. Ευτυχώς ανέλαβε ο Paisley. 43. Επειδή πολλοί αρχηγοί της ομάδας μέχρι και σήμερα επιλέγουν να επιτίθενται στην εστία προς την Ανφιλντ Ρόουντ, όπως είχε κάνει ο πρώτος αρχηγός της Λίβερπουλ, McVean, στον πρώτο της αγώνα.

44. Επειδή οι πρωταθλητές του 1901 φρόντιζαν εκτός των άλλων και για το στυλ τους. Σχεδόν όλοι οι παίκτες είχαν αυτό το περίφημο τσιγκελωτό μουστάκι που επέβαλε η μόδα της εποχής.

45. Επειδή το 1977 οι παίκτες δεν «μάσησαν» από το χαμένο τελικού του Κυπέλλου και λίγες μέρες αργότερα κέρδισαν το Πρωταθλητριών με αντίπαλο την Μπορούσια Γκλάντμπαχ.

46. Επειδή στα πρώτα χρόνια του Άνφιλντ οι κατσίκες ήταν εκείνες που φρόντιζαν για καλή κατάσταση του χλοοτάπητα. 47. Επειδή όταν θα αγωνιζόταν για πρώτη φορά στο Γουέμπλεϊ για τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας του 1950 πάνω από 100.000 φίλαθλοι ζήτησαν εισιτήριο.

48. Επειδή, παρά την ήττα στον συγκεκριμένο τελικό από την Άρσεναλ, πάνω από 100.000 φίλαθλοι υποδέθηκαν την ομάδα για να την χειροκροτήσουν.

49. Επειδή φράση «Έκανε τους ανθρώπους χαρούμενους» είναι η μεγαλύτερη αλήθεια για την προσφορά του Shankly στο σύλλογο και αναγράφεται στο άγαλμά του έξω από το Άνφιλντ.

50. Επειδή ο Houlding, ο ιδρυτής της Λίβερπουλ, προσπάθησε να σκάσει μία μεγάλη κασκαρίκα στη Έβερτον, επιχειρώντας να κατοχυρώσει τα νομικά δικαιώματα χρήσης του ονόματος των μισητών αντίπαλων.

51. Επειδή ήταν ο πρώτος αγγλικός σύλλογος που κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1977. 52. Επειδή ο McAllister ήταν η πιο συμπαθητική «γεροντάκλα» της τρέχουσας δεκαετίας.

53. Επειδή αν κάποια ομάδα στερήθηκε τα περισσότερα (σε τίτλους και διακρίσεις) από την απόφαση της Θάτσερ για τον αποκλεισμό των αγγλικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αυτή ήταν η Λίβερπουλ.

54. Επειδή ο Shankly ύστερα από χρόνια εξομολογήθηκε ότι στόχος του ήταν να κάνει την Λίβερπουλ τόσο καλή ώστε οι αντίπαλοι απλώς να παραιτούνται ακόμα και από τη σκέψη να τη νικήσουν.

55. Επειδή πολλοί οπαδοί έστειλαν γράμματα στα γραφεία της ομάδας μετά το πρώτο Κύπελλο Αγγλίας που κατέκτησε η Λίβερπουλ το1965 λέγοντας ότι τώρα μπορούν να «αναπαυθούν εν ειρήνη».

56. Επειδή στον τελικό του 1977 το Ολίμπικο της Ρώμης μετατράπηκε σε Άνφιλντ. Έτσι απλά. 57. Επειδή για εκείνο τον τελικό ο Terry McDermott εξομολογήθηκε ότι δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει στη ζωή του την εικόνα των οπαδών μόλις βγήκε στο γήπεδο για την έναρξη του παιχνιδιού.

58. Επειδή ο τελικός του 1977 επισφραγίστηκε από την επιβλητική εμφάνιση του Kevin Keegan. 59. Επειδή με τις σέντρες του Zenden πολλοί στο «Κοπ» έπαιρναν ως δωράκι τη μπάλα του αγώνα.

60. Επειδή όλοι χειροκρότησαν τον Daglish, όταν το 1995 κατακτησε το πρωτάθλημα ως προπονητής της Μπλάκμπερν μέσα στο Άνφιλντ. 61. Επειδή o Ronnie Wheelan χάρισε λίγη από τη χρυσόσκονη του Άνφιλντ στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, οδηγώντας τον Πανιώνιο το 1999 στα προημιτελικά του Κυπελλούχων.

62. Επειδή μέσα στον πανικό των γεγονότων του Χέιζελ, ο Phil Neal αρνήθηκε να διαβάσει στους οπαδούς της ομάδας την ανόητη ανακοίνωση της ΟΥΕΦΑ προκειμένου να τους κατευνάσει.

63. Επειδή όχι μόνο αρνήθηκε, αλλά έσκισε την ανακοίνωση και πήγε να μιλήσει στους φιλάθλους πρόσωπο με πρόσωπο. 64. Επειδή, παρά το όσα έχουν ακουστεί για αυτόν, ο Grobbelaar στον τελικό Κυπέλλου του 1986 έκανε την επέμβαση της ζωής του κρατώντας τη Λίβερπουλ «ζωντανή» στο παιχνίδι.

65. Επειδή η νίκη σε εκείνο τον τελικό του Κυπέλλου ήταν κόντρα στην Έβερτον. 66. Επειδή για τον τελικό του 1986 ο Alan Hansen δήλωσε πως «μόλις προηγηθήκαμε με 2-1 το μόνο που με ένοιαζε ήταν να πάω να σηκώσω την κούπα».

67. Επειδή ο πανηγυρισμός «παίζω γκολφ» του ανεκδιήγητου Bellamy μέσα στο Καμπ Νου είναι από τους πιο γραφικούς στην ιστορία του συλλόγου.

68. Επειδή ο πανηγυρισμός αυτός ξεπέρασε σε γελοιότητα και εκείνους τους ρομποτικούς του Peter Crouch. 69. Επειδή ο John Aldridge ήταν αφοπλιστικός στις δηλώσεις μετά το ατύχημα στο Χίλσμπορο: «Αν δεν είχα γίνει ποδοσφαιριστής, θα ήμουν σίγουρα ανάμεσα στους φιλάθλους που ταξίδεψαν μέχρι το Σέφιλντ. Μετά από αυτό το περιστατικό δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν θα ξαναπαίξω ποδόσφαιρο».

70. Επειδή ακόμα παραμένει ανεξήγητο για ποιο λόγο ο George Kay δεν συμπεριέλαβε στην αποστολή του τελικού κυπέλλου του 1950 τον Paisley, παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος είχε επανέλθει πλήρως μετά τον τραυματισμό του.

71. Επειδή Emlyn Hughes κέρδισε την «αθανασία» μέσω του κλασικού ποδοσφαιρικού κόμικ «Roy of the Rovers», παίζοντας στη θρυλική Μέλτσεστερ Ρόβερς.

72. Επειδή το μεγαλείο του «Κοπ» είναι τέτοιο που μέχρι και ο Keegan είχε δηλώσει ότι ο χειρότερος εφιάλτης του είναι να χάσει γκολ προ κενής εστίας μπροστά στο «Κοπ».

73. Επειδή όταν ακούγονται οι πρώτες συλλαβές από το «You will never walk alone» σου έρχεται απλώς να δακρύσεις. 74. Επειδή ευτυχώς και ο Toshack έχει βοηθήσει την ομάδα μόνο ως παίκτης και όχι ως προπονητής.

75. Επειδή τη δεκαετία του 1970 μπορούσε να πάρει όποιον παίκτη ήθελε, και ας τα έχουν μέχρι σήμερα στη Μίντλεσμπρο με το Graeme Souness επειδή τους άφησε στα «κρύα του λουτρού»

76. Επειδή όχι μόνο έπαιρνε όποιον παίκτη ήθελε, αλλά δεν δίσταζε να τα πληρώσει όσο-όσο για να τον αποκτήσει. Οι 350.000 λίρες για τον Souness είναι ένα πολύ πειστικό παράδειγμα.

77. Επειδή η μη εξέλιξη Michael Owen παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του αγγλικού ποδοσφαίρου. 78. Επειδή τα πιο μεστά χρόνια του Owen ήταν αυτά της πρώτης νιότης του στο Άνφιλντ.

79. Επειδή ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος εγκαταλείπει το νηφάλιο ύφος του όταν περιγράφει αγώνες της. 80. Επειδή ποτέ δε θα δοθεί απάντηση στο πώς γίνεται να τα «θαλασσώνει» στο Νησί και να διαπρέπει στην Ευρώπη.

81. Επειδή η νίκη της στον τελικό του ΟΥΕΦΑ του 2001 επιβεβαίωσε ότι ο Gerard Houllier πάσχει από αλτσχάιμερ: «οι ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν και για την υστεροφημία τους. Καμία ομάδα δεν έχει κερδίσει τρία τρόπαια σε μια σεζόν». Προφανώς είχε ξεχάσει το τρεμπλ της Γιουνάιτεντ δύο χρόνια πριν.

82. Επειδή έκανε «πελάτη» μία από τις καλύτερες ομάδες του γερμανικού ποδοσφαίρου. Τη μεγάλη Μπορούσια Γκλάντμαχ της δεκαετίας του 1970. 83. Επειδή ο Mourinho ακόμα γκρινιάζει -τι πρωτότυπο- για εκείνο το γκολ του Luis Garcia στον ημιτελικό του 2005.

84. Επειδή χρειάστηκε το απίστευτο αυτογκόλ του Riise για να φτάσει η πολυδιαφημισμένη Τσέλσι του Abramovic σε έναν τελικό. Και χωρίς τον Mourinho στον πάγκο.

85. Επειδή o Benitez είναι ένας μεγάλος μύστης του ποδοσφαίρου και μία απίστευτα συμπαθητική φυσιογνωμία. 86. Επειδή φέτος απέδειξε για μία ακόμα φορά πόσο αυτοκαταστροφική είναι κάθε φορά που αισθάνεται την πίεση να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα ύστερα από το 19 χρόνια.

87. Επειδή αν και έχει να πάρει πρωτάθλημα από το 1990, δεν ξενερώνουμε ποτέ! 88. Επειδή ο Dudek, αν και ήταν ο «πιο κλόουν» τερματοφύλακας μετά τον Barthez, ήταν ασύλληπτα ψαρωτικός στα πέναλτι του τελικού του 2005.

89. Επειδή μας έχει χαρίσει μερικούς από τους πιο συγκλονιστικούς τελικούς του Κυπέλλου Αγγλίας #1: Λίβερπουλ-Λιντς (1965). 90. Επειδή μας έχει χαρίσει μερικούς από τους πιο συγκλονιστικούς τελικούς του Κυπέλλου Αγγλίας #2: Λίβερπουλ-Άρσεναλ (1971).

91. Επειδή μας έχει χαρίσει μερικούς από τους πιο συγκλονιστικούς τελικούς του Κυπέλλου Αγγλίας #3: Λίβερπουλ-Έβερτον (1986). 92. Επειδή μας έχει χαρίσει μερικούς από τους πιο συγκλονιστικούς τελικούς του Κυπέλλου Αγγλίας #4: Λίβερπουλ- Έβερτον (1989).

93. Επειδή μας έχει χαρίσει μερικούς από τους πιο συγκλονιστικούς τελικούς του Κυπέλλου Αγγλίας #5: Λίβερπουλ- Άρσεναλ (2001). 94. Επειδή μας έχει χαρίσει μερικούς από τους πιο συγκλονιστικούς τελικούς του Κυπέλλου Αγγλίας #6: Λίβερπουλ- Γουεστ Χαμ (2006).

95. Επειδή οι οπαδοί της ομάδας κατά τη τριήμερη παραμονή τους στην Αθήνα για τον τελικό του Champions League πρόλαβαν να αδειάσουν όλο το στοκ της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

96. Επειδή μόλις ο Kuyt μείωσε το σκορ στον τελικό του ΟΑΚΑ, το μόνο που έβλεπες στο πρόσωπο των παικτών της Μίλαν ήταν ο φόβος μην επαναληφθεί το σενάριο του 2005.

97. Επειδή είναι τόσο «βαριά» η φανέλα αυτής της ομάδας, ώστε μόλις μείωσε σε 3-1 στην Κωνσταντινούπολη, φαινόταν ότι θα κατάφερνε να το γυρίσει.

98. Επειδή ο Phil Babb κατά τη διάρκεια ενός αγώνα με αντίπαλο την Τσέλσι έχει υποστεί ένα από τα πιο αστεία και οδυνηρά ατυχήματα στην ιστορία του αθλήματος.

99. Επειδή η φουρνιά των Collymore, Fowler, McManaman, Redknapp ήταν ίσως πραγματικά καταραμένη. 100. Επειδή κάποτε ξόδεψε 1,5 εκατ. λίρες (ρεκόρ για έφηβο ποδοσφαιριστή) για το ταλέντο (;) του Mark Kennedy που σήμερα βολοδέρνει στην Κάρντιφ.

101. Επειδή o Billy Liddell, μιλώντας για τον πρώτο τελικό Κυπέλλου που θα έπαιζε η Λιβερπουλ στο Γουέμπλει, δήλωσε μεταξύ σοβαρού και αστείου «εκείνες τις μέρες απέκτησα ξαφνικά περισσότερους απ? όσους πίστευα ότι είχα στην πραγματικότητα. Όλη σχεδόν η πόλη μού είχε ζητήσει εισιτήριο».

102. Επειδή μας έχει χαρίσει μερικούς από τους συγκλονιστικότερους ευρωπαϊκούς τελικούς #1: Λίβερπουλ-Γκλάντμπαχ (διπλός τελικός ΟΥΕΦΑ 1973).

103. Επειδή μας έχει χαρίσει μερικούς από τους συγκλονιστικότερους ευρωπαϊκούς τελικούς #2: Λίβερπουλ-Αλαβέζ (τελικός ΟΥΕΦΑ 2001). 104. Επειδή μας έχει χαρίσει μερικούς από τους συγκλονιστικότερους ευρωπαϊκούς αγώνες #3: Λίβερπουλ-Μίλαν (τελικός Champions League 2005).

105. Επειδή ξόρκισε το 7-0 της Γιουβέντους επί του Ολυμπιακού, συντρίβοντας την Μπεσίκτας με 8-0. 106. Επειδή ο Smicer έκλεισε με ένα καθαρά ρομαντικό τρόπο την καριέρα του στη Λιβερπουλ το 2005.

107. Επειδή οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους #1: 18 Πρωταθλήματα. 108. Επειδή οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους #2: 7 Κύπελλα (και 13 συμμετοχές στον τελικό).

109. Επειδή οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους #3: 7 Λιγκ Καπ 110. Επειδή οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους #4: 15 Τσάριτι/ Κομιούνιτι Σίλντ. 111. Επειδή οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους #5: 4 Κύπελλα Πρωταθλητριών και 1 Champions League.

112. Επειδή οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους #6: 3 Κύπελλα ΟΥΕΦΑ. 113. Επειδή οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους #7: Είναι η πρώτη αγγλική ομάδα σε τρόπαια (62).

114. Επειδή η πιο χαρακτηριστική ατάκα που αποτυπώνει τη βρετανική κουλτούρα για το ποδόσφαιρο ανήκει στον Bill Shankly «Μερικοί πιστεύουν ότι το ποδόσφαιρο είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Με θλίβει αυτή την αντίληψη. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το ποδόσφαιρο είναι κάτι πολύ πιο σημαντικό από αυτό».

115. Επειδή αυτό το κείμενο δεν θα είχε λόγο ύπαρξης αν τελικά Houlding και Έβερτον δεν τα «είχαν σπάσει» για 150 λίρες (τόση ήταν η μηναία αύξηση ενοικίου που ζήτησε ο ιδιοκτήτης του Άνφιλντ).

116. Επειδή στο Στάνλεϊ Παρκ που θα υποδεχθεί τη Λίβερπουλ το 2012 πάνω από το «Κοπ» θα τοποθετηθεί ειδικό σκέπαστρο που θα διαθέτει άρτια ακουστική, προκειμένου όλοι οι αντίπαλοι να καταλαβαίνουν αμέσως σε ποιο γήπεδο βρίσκονται.

117. Επειδή κάνει πάρτι για τα 117 της χρόνιας με «τεσσάρα» μέσα στο Ολντ Τράφορντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: