Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Ο ΖΙΝΤΑΝ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ

Ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές, μεγαλύτερους μπαλαδόρους. Μία από τις μεγαλύτερες μορφές στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και αναμφισβήτητα ο καλύτερος των τελευταίων ετών. Το όνομα του πασίγνωστο. Ζινεντίν Ζιντάν. Ο αγαπημένος Ζιζού αποφάσισε να κάνει κι αυτός μια δήλωση. Και έκανε την πλέον κατάλληλη. Πολύ μπλα μπλα πέφτει σχετικά με το αν είναι καλύτερος ο Λιονέλ Μέσσι ή ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ή γενικά αυτοί οι δύο ή ο Κακά. Ο Ζιντάν αποφάσισε να μας βγάλει από το δίλλημα, λέγοντας το εξής. "Καλύτερος στον κόσμο ο Τζέραρντ" δήλωσε ο μέγας και τρανός Ζινεντίν, κορυφαίος παίχτης επί σειρά ετών.

«Μπορεί να μην τραβάει την προσοχή του κόσμου όπως ο Μέσι και ο Κ. Ρονάλντο αλλά πιστεύω ότι αυτός είναι ο κορυφαίος στον κόσμο. Ο Στίβεν Τζέραρντ είναι παίκτης-κλειδί και με την απόδοσή του μπορεί να επηρεάσει και τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές σε μια ομάδα. Όταν κατακτούσαμε τίτλους στη Ρεάλ πάντα έλεγα ότι ο Κλοντ Μακελελέ ήταν ο πιο σημαντικός μας παίκτης. Σε καμία περίπτωση δεν ήμουν εγώ, ο Φίγκο ή ο Ραουλ, που δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε όλα όσα έχουμε κάνει χωρίς τον Μακελελέ, το ίδιο ισχύει και για τη Λίβεπουλ με τον Τζέραρντ.

Είναι πολύ καλός στο να πασάρει τη μπάλα, μπορεί να μαρκάρει και να πετυχαίνει γκολ αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι εμπνέει με τη παρουσία του αυτοπεποίθηση και πίστη στους συμπαίκτες του. Αυτό το χάρισμα που έχει δεν μαθαίνεται. Παίκτες σαν και αυτόν, γεννιούνται με αυτό».

Αυτά είπε ο Ζιντάν, αυτός ο τεράστιος παίχτης. Τώρα, λοιπόν, φάτε σκόνη. Δεν ξέρω πού θα φτάσει ο Μέσσι, τι ακόμη θα κάνει ο Κακά και κατά πόσο ο Τζέραρντ θα επιβεβαιώσει τα λεγόμενα του Ζιζού. Το σίγουρο όμως είναι πως ο Κριστιάνο ο ζελεδάκιας για πολλοστή φορά έφαγε σκόνη. Και το ευχαριστήθηκα αρκετά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: