Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

ΤΕΛΙΚΑ ΝΙΚΗΣΕ ΤΗΝ... ΓΚΑΝΤΕΜΙΑ!

Η ΑΕΚ έχασε τα... άχαστα, όμως στο τέλος «λυτρώθηκε» από τον Νάτσο Σκόκο που με υπέροχο γκολ έγραψε το 1-0 επί της Κέρκυρας και έστειλε την Ένωση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Εντίνιο είχε δύο δοκάρια (το ένα σε εκτέλεση πέναλτι), ο Καφές ακόμα ένα, ενώ οι κλασικές χαμένες ευκαιρίες ήταν αμέτρητες, ειδικά στο δεύτερο μέρος. Κι ενώ στο ΟΑΚΑ είχαν αρχίσει οι αποδοκιμασίες (από τους μόλις 1.500 οπαδούς!), ο Σκόκο, που ήρθε από τον πάγκο «σκότωσε» την ομάδα του Νίκου Παντελή και προσέφερε λίγη ηρεμία στην ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε με τον Μπασινά σε ρόλο δεξιού μπακ και νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα τους Άλβες, Ζορμπά, Μαντούκα και Εντίνιο. Από την άλλη, η Κέρκυρα, που έδειχνε να μην «υπολογίζει» πολύ στο ματς, είχε οκτώ αλλαγές συγκριτικά με το τελευταίο παιχνίδι της στη Β΄ Εθνική.

Με το πρώτο σφύριγμα του αγώνα, η ΑΕΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησε κυρίως με ατομικές ενέργειες να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Εντίνιο και Τζιμπούρ ήταν οι κύριοι εκφραστές της επιθετικότητας της Ένωσης, που όμως δεν είχε κίνηση και φαντασία απέναντι στη διπλή άμυνα ζώνης των φιλοξενούμενων και στα τρία σέντερ μπακ που είχε βάλει ο Νίκος Παντελής.

Η Κέρκυρα είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, αλλά τη μία φορά που βγήκε στην επίθεση στο πρώτο ημίχρονο έγινε επικίνδυνη, με τον Μάχο να σταματάει τον Γιαννιτσανάκη. Ακολούθησε το ρεσιτάλ αστοχίας του Εντίνιο (δεύτερο χαμένο τετ α τετ), με τον Πορτογάλο να προσπαθεί να «ρεφάρει» κερδίζοντας πέναλτι, αλλά να αστοχεί από τα 11 βήματα(!). Η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και το 0-0 έμεινε στο ημίχρονο.

Στην επανάληψη ο Μπάγεβιτς ρίσκαρε από την αρχή, με την είσοδο του Σκόκο στο 51΄ και αυτή του Παυλή στο 71΄, παίζοντας ουσιαστικά φουλ επίθεση, με τον Πλιάτσικα να γυρίζει δεξί μπακ και τον Μαντούκα να παίρνει θέση στο κέντρο δίπλα στον Καφέ. Οι αλλαγές αυτές έδωσαν περισσότερο ρυθμό στην ΑΕΚ, που έδειξε μεγαλύτερη κινητικότητα, αλλά όχι... αποτελεσματικότητα.

Οι παίκτες της Ένωσης βρήκαν τα κενά στην αντίπαλη άμυνα, όμως όχι και δίχτυα. Είχε προηγηθεί πάντως στο 59΄ ένα πέναλτι σε χέρι του Σεντεμέντες που ο Ζωγράφος δεν το είδε... Πέρα από αυτό όμως, οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες, έχοντας και δύο δοκάρια, με Καφέ και Εντίνιο ξανά!

Οι ελάχιστοι οπαδοί της ΑΕΚ στις εξέδρες του ΟΑΚΑ άρχισαν τις αποδοκιμασίες, ενώ οι γηπεδούχοι γλίτωσαν στο... τσακ το «έμφραγμα», καθώς μια παράλληλη μπαλιά του Βετουλαδίτη και λίγο μετά ένα εκπληκτικό σουτ του Ρεπερνέ, λίγο έλειψε να στείλουν την Κέρκυρα στα προημιτελικά.

Τελικά, η Ένωση ήταν εκείνη που πανηγύρισε καθώς στη μοναδική αντεπίθεση που έκανε και βρήκε «ανοιχτή» την άμυνα των αντιπάλων, ο Παυλής άλλαξε έξυπνα παιχνίδι για τον Σκόκο και αυτός με υπέροχο τρόπο έκανε ό,τι δεν έκαναν οι συμπαίκτες του τόση ώρα... Βρήκε δίχτυα και χάρισε στην ΑΕΚ μια πρόκριση-βάλσαμο στα όσα εξωαγωνιστικά προβλήματα περνάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: