Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Στον Ολυμπιακό τρέχουν και δε φτάνουν για την απόκτηση νέου επιθετικού και όπως φαίνονται τα πράγματα, χωρίς τον Ντιόγκο δουλειά δε γίνεται. Ο Ανδρέας Νινιάδης βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Βραζιλία, όπου σε λιγότερο από 10 μέρες θα πρέπει να 'χει βρει αντικαταστάση του Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Βροχή οι κλωτσιές στον Ντιόγκο από τους αντιπάλους κι ο Βραζιλιάνος, μάλιστα, συχνά αντικρίζει και κίτρινη κάρτα. Άρα, η προσθήκη ενός ακόμη επιθετικού στο ρόστερ των "ερυθρολεύκων" φαντάζει άμεση και σημαντικότατη.

Ακόμη ένα μεγάλο πρόβλημα για τον Ολυμπιακό, αποτελεί ο προπονητής του Ερνέστο Βαλβέρδε. Μέσα στους τελευταίους δύο μήνες, η ομάδα έχει δείξει να βρίσκει τα πατήματά της και τον καλό της εαυτό. Αυτό σημαίνει πως σε περίπτωση που τελικά ο Ισπανός τεχνικός δεν ανανεώσει τον Απρίλιο, ο Ολυμπιακός θα τον αποχαιρετήσει πρόωρα και θα ψάχνει για πολλοστή φορά προπονητή. Και είναι αυτονόητο πως Απρίλιο μήνα δε βρίσκεις εύκολα καλό προπονητή. Εδώ, πλέον, τίθεται θέμα "Μεγαλέφαντου" ή παρεμφερών περιπτώσεων. Αναγκαστικά, η ομάδα του Πειραιά θα πρέπει να αφήσει πίσω της κάθε σχέδιο για νέο, φιλόδοξο και έμπειρο προπονητή με κάποιες διακρίσεις στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Από το καλοκαίρι και αν...Ο Βαλβέρδε, πάντως, έχει ξεκινήσει το σχεδιασμό για τη νέα χρονιά. Αυτό πιθανότατα φανερώνει την επιθυμία του να μείνει.

Περίπτωση αποχώρησης του Παρασκευά Άντζα υπάρχει στον Ολυμπιακό. Ο αμυντικός μετά την αποχώρησή του από την εθνική ομάδα, ίσως το 'χει πάρει απόφαση να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Και αυτό θα ήταν καταστροφικό, καθώς ο Άντζας φέτος μοιάζει πιο συγκεντρωμένος και αφοσιωμένος από ποτέ. Το θέμα το χειρίζεται εξ' ολοκλήρου ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος το 'χει βάλει προσωπικό του στόχο να το φέρει εις πέρας.

Ακόμη ένας παίχτης που ίσως αποχωρήσει, για διαφορετικό λόγο όμως, είναι ο Λέτο. Ο Αργεντίνος προσπαθεί να αφήσει πίσω τις ατομιστίες και τις περιττές ενέργειες και να δώσει βάση στην ουσία και στο ομαδικό παιχνίδι. Ο Λέτο έχει καταλάβει, επιτέλους, πως η καθιέρωση σε έναν μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο όπως η Λίβερπουλ δεν έρχεται εξ' ουρανού, αλλά μετά από σκληρή δουλειά και προσπάθεια. Τον μεγάλο Τζόρτζεβιτς δεν θα τον φτάσει και γενικά, θα βρεθεί πάρα πολύ δύσκολα άξιος αντικαταστάτης τού αρχηγού. Αυτό κάνει αυτομάτως τον Λέτο απαραίτητο για τον θρύλο.

Άλλου παπά Ευαγγέλιο οι περιπτώσεις των Ντομί, Ζεβλάκοφ, Μενδρινού, Πατσατζόγλου, Νικοπολίδη και Τζόλε. Ο Ντομί, για μένα, πρέπει να μείνει στην ομάδα, είναι καλός και στην άμυνα και στην επίθεση. Ζεβλάκοφ και Μενδρινό δε θέλω. Ο Πάτσα είναι μέτριος. Νικοπολίδης απαραίτητος, γιατί με τον Κόβατς θα τρώμε 4 παντού. Όσο για τον Τζόλε, έχω να πω απλά ότι πρέπει να κάνουν άγαλμά του έξω από το Καραϊσκάκη. Και φυσικά, να παραμείνει στην ομάδα είτε ως παίχτης είτε ως κάτι άλλο. Αρκεί να παραμείνει. Καθαρά πληροφοριακά, όλοι αυτοί έχουν εκφράσει επιθυμία παραμονής.

Τέλος, το θέμα "Ντάρκο" απλά τελειώνει. Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στου Ρέντη, η κοπή της πίτας για τη νέα χρόνια, με τον Σωκράτη Κόκκαλη, όπως κάθε χρόνο να δίνει το παρών και να μην ξεχνάει φυσικά τον Ντάρκο Κοβατσεβιτς. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ δήλωσε πως "Είναι σημαντικό που είναι κοντά μας ο Ντάρκο υγιής, γιατί η υγεία είναι πάνω απ' όλα". Τυχεροί της πίτας, οι οποίοι βρήκαν τα τέσσερα φλουριά που αντιστοιχούσαν σε 5.000 ευρώ το καθένα, ήταν φέτος από τους ποδοσφαιριστές ο Γιάννης Παπαδόπουλος και ο Ντιόγκο, ενώ από το επιτελείο της ομάδας ο σκάουτερ Μπόζινταρ Μπάντοβιτς και ο μάγειρας της ομάδας, Σπύρος Σταματόπουλος. Μακάρι να κέρδιζα κι εγώ το φλουρί αυτό, κι ας μην υπήρχαν 4 μέσα στην πίτα. Εκτός άμα έπαιρνα και τα 4...

Ο επόμενος αγώνας του Ολυμπιακού είναι στο Καραϊσκάκη κόντρα στον ΟΦΗ, τον οποίο κέρδισε με 0-2 στην Κρήτη για τη φάση των "16" του κυπέλλου Ελλάδος. Οι ερυθρόλευκοι θα προπονηθούν την Παρασκευή στις 19:00, ώστε να είναι ετοιμοπόλεμοι για την κόντρα με τους Κρητικούς. Όπως πάντα, οι επιτιθέμενοι παίχτης του Ολυμπιακού προετοιμάζονται σωματικά και ψυχολογικά για τις αμέτρητες "τσεκουριές" που θα δεχτούν από παίχτες όπως ο Μπαρκαουάν. Από 'δω και πέρα, Ντουντού, Γκαλέτι, Τζόλε-Λέτο, Μπελούτσι και Ντιόγκο θα πρέπει να μπαίνουν στο γήπεδο με την πανοπλία του Ρόμποκοπ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: