Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ...ΧΑΖΕΨΕ ΚΙ Ο ΡΟΜΠΕΝ

Είναι ένας παίχτης αρκετά συμπαθητικός, που χωρίς αμφιβολία ξέρει μπάλα. Πρόκειται για τον Άριεν Ρόμπεν της Ρεάλ Μαδρίτης, έναν παίχτη μόλις 24-25 ετών που προέρχεται από την τεράστια σχολή του ολλανδικού ποδοσφαίρου. Όμως, όσο τον είχα συμπαθήσει τον τελευταίο μήνα και λίγο παραπάνω, άλλο τόσο τον έβρισα μόλις διάβασα το τι είπε για τη Λίβερπουλ.

«Θέλω πάρα πολύ να νικήσουμε την Λίβερπουλ. Εχουν μία πολύ καλή ομάδα, αλλά όταν ήμουν στην Τσέλσι δεν μου άρεσε να παίζω αντίπαλος της. Είναι μία ομάδα που δεν ξέρει να παίξει ωραίο ποδόσφαιρο. Το μόνο που κοιτάει είναι το αποτέλεσμα, χωρίς να την ενδιαφέρει καθόλου το θέαμα. Το μόνο που κάνουν είναι να παίζουν δυνατά και να τρέχουν πολύ. Αυτό τους το αναγνωρίζω».

Τάδε έφη ο Ολλανδός. Μάλιστα...φαίνεται ότι αυτοί οι δυο αποκλεισμοί τσούζουν...και μάλιστα, πάρα πολύ. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι και μόνο επειδή ξεκίνησε τις παπαρολογίες ο κυρ Άριεν, να πάει ο Τζέραρντ αύριο να του καρφώσει δυο μπαλάκια, κι ας μην είναι στην καλύτερη κατάσταση. Για δυο λεπτάκια...η Τσέλσι δεν είναι η ομάδα που θα σου παίξει 500 λεπτά άμυνα με σκοπό ένα αποτέλεσμα? Η Τσέλσι δεν είν' αυτή που είχε καταντήσει αηδία, με την απόδοσή της να μειώνεται συνεχώς? Γιατί η Ρεάλ τι έκανε δηλαδή? Λίγες φορές κέρδισε φέτος με 1-0, χωρίς να παίξει καθόλου μπάλα? Στο ποδόσφαιρο, είτε αρέσει σε μερικούς είτε όχι, μετράει το αποτέλεσμα. Γι' αυτό και όποτε βλέπουμε παίχτες να προσφέρουν θέαμα ενθουσιαζόμαστε, γι' αυτό υπάρχουν οι λεγόμενοι "Μεγάλοι Παίχτες", γι' αυτό όλος ο πλανήτης ξέρει τους Μαραντόνα, Κρόιφ, Ζιντάν, Πελέ, Πλατινί, Βαν Μπάστεν και δε συμμαζεύεται η λίστα. Δηλαδή τι θέλει ο Ρόμπεν? Κάθε φορά που η Ρεάλ φιλοξενεί κάποια ομάδα, να έρχεται ένας τύπος όπως ο Ντελ Πιέρο και να της ρίχνει δυο γκολ και να παίζει και μπάλα? Αν ήταν να πρέπει και να υπάρχει μεγάλο σκορ πάντα, αλλά και θέαμα, θα το 'χαμε κλείσει το μαγαζί. Η Ρεάλ φέτος μέχρι πριν από λίγες βδομάδες δε βλεπότανε. Με την καμία...Όλο 1-0, με ποδόσφαιρο αντιπαθέστατο. Τουλάχιστον, αυτό δείχνει να σταμάτησε. Όμως, πάντα υπάρχουν άτομα που ακολουθούν τη φρασούλα "keep walking"...Και στην προκειμένη περίπτωση, τα άτομα που είναι προσκολλημένα στην άμυνα είναι οι παίχτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με το 1-0 να απέχει λίγα μόλις παιχνίδια από το να γίνει πνευματική τους ιδιοκτησία...
ΥΓ Φίλε Ρόμπεν των Δασών, σου λέει κάτι το "3 γκολ στη Μίλαν σε 6 λεπτά?"? Όχι, ΕΕΕ?

Δεν υπάρχουν σχόλια: