Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Η ΡΕΑΛ ΜΕΙΩΣΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ Ο ΡΑΟΥΛ ΕΚΑΝΕ ΡΕΚΟΡ

Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε άνετα της Σπόρτινγκ Χιχόν με 4-0 για την 23η αγωνιστική της Primera Division κι εκμεταλλευόμενη την ισοπαλία της Μπαρτσελόνα στη Σεβίλλη κόντρα στη Μπέτις το Σάββατο (2-2) μείωσε στους δέκα τους βαθμούς που τη χωρίζουν από την κορυφή. Ο Ραούλ άνοιξε το σκορ στο 15’ μετά από σέντρα του Σέρχιο Ράμος κι έγραψε ιστορία, καθώς με 308 γκολ σε επίσημα παιχνίδια της «βασίλισσας» είναι πλέον ο ρέκορντμαν σκόρερ ξεπερνώντας τα 307 του θρυλικού Αλφρέδο Ντι Στέφανο. Στο 37’ ο Χούντελαρ με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα των πρωταθλητών, ενώ στο 49’ ο Μαρσέλο με όμορφο πλασέ έκανε το 3-0. Ο αρχηγός της Ρεάλ έφτασε τα 309 στο 76’ έπειτα από γύρισμα του Ιγκουαΐν.

Η Βιγιαρεάλ, που σε λίγες ημέρες θα τεθεί αντιμέτωπη του Παναθηναϊκού στους «16» του Champions League, ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Ράσινγκ στο Σανταντέρ ισοφαρίζοντας στο 43’ με τον Καθόρλα το τέρμα του Ζίγκιτς από το 25’. Έτσι έμεινε στην πέμπτη θέση με 38 βαθμούς. Αξίζει να σημειωθεί πως τραυματίες αποχώρησαν ο δεξιός μπακ Άνχελ και ο επιθετικός Φράνκο. Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι παρέταξε το «κίτρινο υποβρύχιο» ως εξής: Λόπεθ, Φουέντες, Γκοντίν, Βέντα, Άνχελ (14’ Μπρούνο), Εγκούρεν, Κάνι, Καθόρλα, Ιμπαγάσα (64’ Φράνκο-81’ Σένα), Πιρές, Ρόσι.

Αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο ημίχρονο και ολοκλήρωσε το ματς με εννέα παίκτες, η Αλμερία επικράτησε 3-2 της Βαγιαδολίδ κι έκανε μεγάλο βήμα για τη σωτηρία της, όπως και η Μαγιόρκα που στο ντέρμπι των ουραγών επιβλήθηκε με 1-0 της Νουμάνθια εκτός έδρας. Πολύτιμο βαθμό πήρε στο «Σαν Μαμές» από την Μπιλμπάο η Ουέλβα με 1-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια: